Del maig global a l’octubre del canvi

El 15M 2013 no és només un aniversari, és un període de lluita intensa, descentralitzada, amb accions en diferents llocs.

És una data per recuperar la dimensió inclusiva i generalitzada de les lluites contra la troika i les polítiques d’austeritat responsables del genocidi financer.

Després de dos anys hem travessat la fase de la protesta i de la construcció d’unes demandes, i hem apel·lat a la classe política perquè prengui en consideració aquestes demandes mitjançant diferents actuacions: recollint signatures, ocupant les places, manifestant-nos massivament, practicant la desobediència civil, etc.

Han estat totes etapes importants per construir una legitimitat social, perquè entenem que les nostres demandes són innegociables i que simplement demanar un canvi no comporta que aquest es produeixi.

Un cop definides les propostes, després que algunes fins i tot hagin arribat al si de les institucions i segueixin sent ignorades, és l’hora d’atacar la corrupció i el capitalisme financer no només de forma simbòlica sinó de manera material mitjançant pràctiques concretes. Per això no és simplement una data amb una manifestació, sinó tot un mes ple d’accions que ataquen als responsables directes de la creixent precarietat i pèrdua de drets que venim patint. I per això aquest Maig Global es proposa com un escrache al sistema per pressionar i fer visible que el problema no és que no es pugui, sinó que no volen. Que és una qüestió de voluntat política.

Com sempre, aquest serà un 15M sense sigles ni banderes, al marge de partits, sindicats i qualsevol forma de representació; que generi consens dins de diferents sectors socials. Un maig global que sobrepassa els límits del moviment per construir un espai de lluita de tota la societat.

Entenem aquest 15M com una etapa més dins d’un procés constituent que produeixi el canvi social que venim demandant des de fa temps. Aquest procés no entén de fronteres i apel·la a un reconeixement ple de totes les persones per construir una ciutadania universal. A la construcció d’aquest maig de lluita s’hi han sumat altres països: Portugal, Itàlia, Eslovènia, Àustria, Alemanya, França, Xipre, Anglaterra i Grècia també han programat accions contra les polítiques de la troika, revelant la dimensió transnacional de la mobilització i dels poders.

Aquesta primavera s’encén la metxa que ens portarà a una tardor europea que ja s’està organitzant a través de trobades i xarxes, una tardor que significarà pujar un graó més en la construcció d’un procés constituent i obrir una nova fase de lluita conjunta per produir el canvi.

Els drets no es demanen, es prenen. Rescatem persones, no bancs.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s